Zuhair Murad jesenja kolekcija na Nedelji visoke mode u Parizu

Navikli smo na bogate kolekcije libanskog dizajnera, a nova nije izuzetak.

Jesenja haute couture linija modne kuće Zuhair Murad je ispunjena bogatim ukrasima, materijalima i bojama, što još jednom dokazuje da su glamur i ekstravagantni stil usađeni u DNK brenda. Ova kolekcija je i više nego što smo očekivali.

Za razliku od prethodnih, nova kolekcija je izuzetno ženstvena i dosta ozbiljnija. Od materijala su korišćeni somot, šifon i holandski saten u tamnijim bojama poput crvene, crne i okean-plave, dok su detalji koji oduzimaju dah dodali težinu i glamur celokupnim stajlinzima. Zuhair Murad couture linija je inspirisana ruskim carevima i caricama što je rezultovalo moćnim i istovremeno elegantnim komadima. U nekim dizajnima su čak implementirani i vojni detalji za još upečatljiviju notu. Ipak, dizajner se nije ograničavao i predstavio je i stajlinge namenjene za crveni tepih koje ćemo moći da vidimo na mnogim zvezdama (od kojih su neke pratile reviju iz prvog reda).

Na finišu revije, manekenka je u venčanici izgledala poput prave kraljice. Sjajna haljina sa delikatnim zlatnim floralnim vezom, korsetom i ukombinovana sa grandioznim plaštom je izgledala očaravajuće. Prema dizajneru, za ukrašavanje ove haljine vezom je bilo potrebno „stotine i stotine“ sati, a da biste je nosili morate biti vrlo jaka žena, jer je prilično teška.

U galeriji pogledajte kako izgleda nova haute couture linija!

 

Pročitajte još

Pročitaj još