Postignite “easy chic” stil uz pomoć kimona

Kimono je ove jeseni jedan od glavnih odevnih komada.

Iz godine u godinu se susrećemo sa novim modnim trendovima, od kojih se neki zadržavaju, a neki odlaze. Jedan od onih koji su uspeli da se zadrže na samom vrhu liste jesu stajlinzi sa kimonom koji je vrlo praktičan i svestran.

Kimono je tradicionalni japanski odevni komad koji karakteriše silueta u obliku slova “T”. Rukavi su dugi i njihovi rubovi mogu dostizati do članaka i nosi se sa pojasom koji se vezuje na leđima. Danas postoji veliki broj različitih dizajna kimona koji se mogu nositi svakodnevno, a koji se razlikuju po materijalu, desenu i drugim detaljima. Najpopularniji su modeli u nežnim bojama i sitnim motivima (najčešće cvetova) koji se mogu nositi apsolutno uz sve i nezavisno od mesta na koje ste se zaputili. Može se nositi kao haljina, tunika, ogrtač, akcenat celokupnog stajlinga. Leti ili zimi – uvek jedobra opcija kada želite da se obučete malo drugačije ili da osvežite celokupni izgled.

Da bismo vam dokazali da je kimono sjajan odevni odabir, odabrali smo nekoliko najboljih stajlinga koji će vas takođe i inspirisati. U nastavku saznajte o kakvim stajlinzima je reč.

V.R.

foto: pinterest

Pročitaj još iz kategorije Street Style