Kan 2017: modni trendovi

Najglamurozniji događaj Francuske, Filmski festival u Kanu, obeležili su mnogobrojni modni trendovi, između kojih su se najviše istakli crna i bela boja i sjajni i prozirni materijali.

Modna edicija iz Kana je ove godine bila glamurozna, ali i suptilna u diskretnim pastelnim nijansama. Ipak, crna i bela boja su napravile svoj veliki comeback, u vrlo glamuroznom stilu. Sjajni detalji su predstavljeni u vidu diskretnih nota, dok su prozirni materijali doneli notu seksi senzualnosti na crvenom tepihu.

Crno se vraća

Kanališući suptilni stil, glamur i francusku eleganciju, crna se ponovo vratila u trend na crvenom tepihu u Kanu. Duge i slojevite haljine u najtamnijim nijansama crne prošle su crvenim tepihom, dokazujući popularnost među mnogim glumicama, režiserima i modelima.

Crne haljine koje smo mogli da vidimo na crvenom tepihu uključuju Sain Laurent haljinu od somota i sa zavodljivim šlicem koju je nosila Laetitia Cast, dok je Lottie Moss nosila mini haljinu bez bretela sa visokim šlepom brenda Redemption Couture. Pored njih, Susan Sarandon je prošetala u crnoj kožnoj suknji, dok je Jessica Chastain nosila Alexander McQueen haljinu sa vezenim detaljima.  Druge zvanice su izabrale crne haljine koje su potpuno ili polu-transparentne, koje su isticale glamur Kana. Ovaj trend su uspele da iznesu Emily Ratajkowski (Peter Dundas), Mary J. Blidge (Reem Acra), Charlize Theron (Christian Dior), Diane Kruger (Jason Wu) i Irina Shayk (Balmain).

“Hot” bela

Čak i više od bele, crveni tepih u Kanu je bio bogat belim kreacijama. Šik nijansa se istakla kao najglamuroznija boja festivala, bilo da je nošena “od glave do pete” ili iskombinovana sa zlatnim akcentima.

Bela je bila izbor Lily-Rose Depp, koja je izgledala kao grčka boginja u Chanel cruise haljini, ali i Elle Fanning koja se pojavila u Vivienne Westwood kreaciji, Adriane Lime u seksi Naeem Khan, Lily Donaldson u prozirnoh Dior haljini, Lily Collins u lepršavoj, sjajnoj Ralph & Russo i Sare Sampaio u Francesco Sognamiglio haljini. Rihanna je takođe izabrala ovu boju, pojavivši se u neverovatnoj Dior haute couture haljini.

Sjaj, sjaj i sjaj

Ni jedan Filmski festival u Kanu ne bi bio potpun bez šljokica, štrasa i ostalih svetlucavih detalja. Međutim, ove godine je takvih kreacija bilo baš malo – sa diskretnim detaljima na haljinama u nude, zlatnoj ili crnoj nijansi. Za završnu ceremoniju, Juliette Binoche je nosila sjajnu Giorgio Armani Privé haljinu, dok je Uma Thurman sijala u Atelier Versace kreaciji sa zlatnim resama i detaljima. Sjajni detalji su krasili i zlatnu Chanel haljinu Monice Belucci, Armani Privé’haljinu Marion Cotillard, Rodarte haljinu Nicole Kidman i Armani Privé kombinezon Sare Sampaio. 

V.R.

Pročitaj još iz kategorije Trendovi