Moda i umetnost: najbolje saradnje u 2017. godini

Kada se moda i umetnost spoje, dobijaju se veličanstveni komadi koje možemo drćati na zidu kao prava umetnička dela.

PRave fašioniste znaku koliko je ovaj spoj bitan za modu, ali i lični stil, jer je nošenje takvih komada bilo da je u pitanju košulja ili torba, poput nošenja umetničkog dela iz muzeja. U godini koja je za nama smo imali čast da prisustvujemo kreiranju neverovatnih modnih kolekcija koje su se bazirale i crpele inspiraciju iz umetnosti.

Pogledajte koje saradnje su obeležile 2017. godinu i koje ćete sa ponosom moći nositi već sad.

Gucci x Elton John

Prolećna kolekcija modne kuće Gucci je jednom rečju neverovatno. Izvrsni Alessandro Michele je inspiraciju dobio iz legendarnih lookova umetnika Eltona Johna. Zahvaljujući poznatom dizajneru, u novoj godini možemo isprobati stil legende muzike.

Versace x Andy Warhol

Urbani wild dizajni u novoj Versace kolekciji su oduševili mnoge i izmamili uzdahe širom sveta. KAko je Donatella celu godina posvetila svom bratu, u kolekciju je unela printove Marilyn Monroe i Jamesa Deana iz arhiva. Slike su originalno kreirane od strane Andyja Warhola.

Calvin Klein x Andy Warhol

Pored modne kuće Versace, i Calvin Klein je odlučio da radove Andy Warhola uvrsti u svoju novu kolekciju. Brend će do 2020. godine moći da koristi radove Andyja Warhola za svoje dizajne.

Dior x Lee Bul

Između mnogobrojnih umetnika sa kojima je modna kuća sarađivala, posebno se istakla umetnica Lee Bul koja je redizajnirala čuvenu Lady Dior torbu na poseban način. Umetnica je prekrila površinu torbe delovima pleksiglasa i na taj način kreirala efekat slomljenog ogledala.  

Louis Vuitton x Jeff Koons

Još uvek ne možemo da se "oporavimo" od kolekcije aksesoara koje odaju počast čuvenim slikarima Boucheru, Turneru, Manetu, Gauguinu, Monetu i mnogim drugim. "The Masters Collection" je kolekcija torbi čija je površina ukrašena slikama poznatih slikara. 

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još