Unutar radionice: nova Chanel kolekcija luksuznog nakita

Za novu kolekciju nakita nazvanu Coromandel, bilo je potrebno dve godine rada da bi bila u potpunosti završena.

Bilo da je u pitanju svet kamelije ili broj „pet“, postoji veliki broj originalnih tema i motiva Gabrielle Coco Chanel koje se i dan danas provlače kroz Chanel-ove kolekcije – od finalne revije Karla Lagerfelda do poslednjih proizvoda u kozmetičkoj liniji. Jedna od inspiracija je i kineski Cormandel paravan koji je upotrebljen kao baza Chanel kolekcije luksuznog nakita.

„Gabrielle Chane je prvi otkrila Coromandel paravane tokom 1910-ih sa njenom velikom ljubavi Boyem Capelom i od tada su postali veliki deo njenog života“, objasnila je Marianne Etchebarne, globalna predsednica marketinga za satove i luksuzni nakit, medije i klijente. „Zaljubila se u sanjive pejzaže ovih prelepih paravana koji su imali takav šarm i konstatno je bila okružena njima, gde god da je živela – od Rue du Faubourg Saint-Honore (1923.) do apartmana u Ritz hotelu u Parizu, do njene vile u Lausaneu (1968.). Danas se mogu videti u njenom nekadašnjem partmanu u 31 Rue Cambon ulici. Zato nije ni malo čudno što je kreativni tim upravo u ovim paravanima pronašao inspiraciju za novu kolekciju, za koju je bilo potrebno dve godine da se kreira u potpunosti.

Kolekciju čine 14 neverovatnih komada koji su kreirani u Chanel radionici. Posebno zanimljiv podatak je da je za neke bilo potrebno čak 400 sati da bi se napravile. U galeriji možete pogledati kako izgleda nova kolekcija...

Pročitajte još

Pročitaj još