Umetnost u kojoj se spava

Švedski brend ACNE STUDIOS je lansirao ekskluzivnu kolekciju pidžama u saradnji sa umetnikom Peter Schlesinger - om. Kolekcija uključuje svilene pidžame sa pantalonama, išarane printovima iz Schlesingerove arhive radova.

Uz kolekciju pidžama, brend je izdao i knjigu njegovih ilustracija nastalih u periodu od 1980. pa do danas, a birao ih je Eric Boman.

Zašto baš pidžame? Umetnik je u jednom razgovoru izjavio da je omiljeni komad odeće koji nosi baš donji deo pidžame, pa je izrada kolekcije bila prirodna stvar.

Kolaboracija između umetnika i poznatog brenda ACNE se dogodila u prostoru Dia Gallery u Njujorku, praćena privatnom koktel žurkom i, naravno, ekskluzivnom listom zvanica. Kreativni direktor ACNE studija Jonny Johansson, koji je dugogodišnji umetnikov prijatelj, došao je na ideju da sarađuje sa njim nakon što je brend počeo da izdaje svoj časopis - ACNE Paper.

Aktuelnu kolekciju možete naći u pet ACNE prodavnica, i to u Green ulici u Njujorku, u Los Anđelesu, Dover ulici u Lodonu, Quai Voltaire u Parizu i Norrmalmstorg ulici u Stokholmu.


Pročitaj još iz kategorije Vesti