Alber Elbaz napušta Lanvin

Igra ispadanja modnih dizajnera se nastavlja, i očekuje se da će Alber Elbaz napustiti Lanvin, kako izveštava WWD. Ni Lanvin ni Elbaz nisu davali nikakve zvanične izjave, ali WWD tvrdi da će saopštenje izaći tokom narednih dana.

Pre samo nekoliko dana, Raf Simons je najavio odlazak iz Diora, nakon tri ipo godine. WWD predviđa da bi Elbazov odlazak iz Lanvina mogao podstaći glasine da je on Simonsov naslednik u Dioru.

Elbaz je student njujorškog dizajnera Geoffreyja Beenea, kao i Guy Laroche i Yves Saint Laurent, za koga je dizajnirao ready-to-wear kolekcije tri sezone. Nakon kratkog boravka u Krizia brendu u Italiji, i povlačenja na godinu dana, 2001. godine je preuzeo Lanvin. Pored uloge kreativnog direktora, Elbaz poseduje i deonice kompanije, koju kontroliše vlasnik Shaw-Lan Wang.

Prošle nedelje, Elbaz je primio Superstar nagradu na Fashion Group International's Night of the Stars događaju, a tom prilikom je govorio i o pritiscima koje mora da izdrži jedan kreativni direktor u modnoj industriji:

"Mi dizajneri smo počeli kao krojači sa snovima, sa intuicijom i sa osećanjima. Počeli smo sa pitanjima 'Šta žene žele? Šta ženama treba? Šta mogu da učinim za žene da im život učinim lakšim i boljim? Kako mogu ženu da učinim lepšom?'. To smo nekada i radili," rekao je on. "Onda smo postali kreativni direktori, i moramo da kreiramo, ali uglavnom upravljamo. Sada moramo da budemo i image-makeri, da se uverimo da kreacije dobro izgledaju na fotografijama. Ekran mora da viče 'baby!' - to je pravilo. A bučnost je novina. Bučnost je novo cool, i ne samo u modi. Ja preferiram šaputanje. Mislim da ono prodire dublje i traje duže."

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još