Modna kuća Armani slavi 40. rođendan

Na retrospektivnoj reviji koja je trajala 40 minuta, mogli smo videti ekskluzivne komade iz kolekcija “Giorgio Armani Privé” kao i Haute Couture linije, koju je Giorgio lansirao 2005. godine.

Na eventu su se pojavile mnoge slavne ličnosti kao što su Leonardo DiCaprio, italijanska glumica Ornella Mutti i Sofia Loren, kao i najveća obožavateljka modne kuće Armani - Cate Blanchett.

“Tokom godina, uvek sam se vraćala Armaniju zato što on na savršen način pravi spoj između ženstvenog i mućevnog, a to je stil koji meni estetski odgovara” rekla je Cate, koja je blistala u krem Giorgio Armani odelu.

“Kupila sam moj prvi Armani blejzer u njegovom butiku u Njujorku na Aveniji Medison, čini mi se da je to bilo 1985. godine. Od tada sam orman napunila njegovim komadima koje nosim skoro svakodnevno" kaže Glen Close.

“Armani je sinonim za eleganciju” rekao je bivši agent 007, glumac Pierce Brosnan.

“On je Italija. On je moda. On je umetnik. On je italijan od početka i dizajner koji potencira tu estetiku od samog početka” dodaje Ornella Muti.

Giorgio Armani je rođen u porodici srednjeg staleža, a počeo je kao dekorater izloga u Milanu. Svoju liniju je pokrenuo 1975. godine, a od tada je postao jedan od najpoznatijih i najuspešnijih dizajnera ne samo u Italiji več u celom svetu, sa zaradom od preko 7 biliona dolara.

Pročitajte još

Pročitaj još