Bivši francuski ministar kulture osudio otpuštanje Albera Elbaza iz Lanvina!

Jack Lang, bivši francuski ministar kulture oglasio se povodom kontroverzi oko otpuštanja Albera Elbaza iz kuće Lanvin, izveštava WWD. Lang je objavio izjavu u kojoj je izrazio svoje zgražavanje nad ovom odlukom:

"Čini me veoma tužnim i besnim kada se jednom izvanrednom talentu na ovaj način odseku krila. Saosećam sa žarkom željom zaposlenih u Lanvinu koji odlučno i sa pravom zahtevaju da se ovaj veliki dizajner vrati. Ovaj otkaz je nepodnošljiva i nečuvena nepravda. Ne možete odbaciti talenat, i naša zemlja bi trebalo da se ponosi velikim Alberom Elbazom. On je naše nacionalno blago. On je ikona i izvor ponosa za sve nas. Dugujemo mu neiscrpnu podršku, poštovanje i privrženost."

U međuvremenu, kako izveštava WWD, Lanvinov HR odsek je odbio da se sastane sa zaposlenima kako bi diskutovali o Elbazovom odlasku. "Došlo je do zaoštravanja odnosa između predstavnika zaposlenih i menadžmenta, za šta se još nije pročulo," ispričao je za WWD  ​Charles Henry Paradis​, predstavnik zaposlenih u kompaniji. Lanvinov predstavnik za javnost je za WWD rekao: "Opis situacije koji dolazi od jedne osobe se ne podudara sa stvarnošću."

Kreativni direktor Lanvina, Alber Elbaz, krajem oktobra je otpušten po odluci većinskog vlasnika kompanije, Shaw-Lan ​Wanga.

Foto via harpersbazaar.com


Pročitajte još

Pročitaj još