Bliži nam se najočekivaniji modni događaj u Srbiji

Internacionalni festival mode i dizajna - "Serbia Fashion Week”, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, biće održan od 9. do 16. novembra 2015. godine i to u dva grada – u Novom Sadu i Beogradu.

Tokom petog izdanja Serbia Fashion Weeka, očekuje se oko 30.000 posetilaca, preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi. Jedina licencirana Nedelja mode u Srbiji ima za cilj da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara.

I ove sezone Nacionalna nedelja mode sastojaće se iz nekoliko segmenata:

- Internacionalna moda

- Domaća moda

- Edukativne konferencije

- Design week

- Showroom/Pop-up stores

I ove jeseni, modni sladokusci imaće priliku da budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije, modne revije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, a dok ne dođe vreme za pistu, ljubitelji mode zagrejaće se za Nedelju mode uz brojne zanimljive aktivnosti koje će joj prethoditi.

Sada već popularna akcija SERBIA STREET STYLE, dobila je novi naziv – SERBIA STREET STYLE: BALKAN EDITION! Nakon pristizanja prijava fotografa iz više od 15 gradova i 5 zemalja, Street style se proširio i pored Srbije dobio fotografe iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Na ulicama Novog Sada, Beograda, Pančeva, Niša, Kragujevca, Kosovske Mitrovice, Podgorice, Budve, Tivta, Herceg Novog, Sarajeva, Bijeljine, Osijeka, Sofije, Plovdiva, Asenovgrada i Varne organizovan je STREET STYLE. Svi oni koji vole modu i žive u navedenim gradovima, imaće priliku da se fotografišu u svom gradu i učestvuju u izboru za najbolji stil odevanja koji traje od 10. do 17. oktobra. Kako je Street style postao još veći i još popularniji i pravila igre su se promenila. Najbolji modni stil i celokupni utisak o street styleru biće određen pomoću broja share-ova na Facebook-u, a ove godine, Serbia Fashion Week pored street stylera nagrađuje i fotografe. Tri najbolja fotografa po proceni stručnog žirija biće nagrađena izložbom u sklopu Show room-a, a najbolje plasirani fotograf dobiće i SPA vikend za dvoje. Ako i vi želite da učestvujete u ovoj akciji, od 10. do 17. oktobra nabacite osmeh na lice i svoje omiljene krpice. 18. oktobra, na Facebook stranici Serbia Fashion Weeka će biti objavljene fotografije, a za share-ove imate vremena do 21.10. jer će tada biti objavljeni i dobitnici vrednih nagrada.

Kada grad polako uhvati ovaj modni ritam, bićemo spremni i za glavni događaj. Serbia Fashion Week počinje 9. novembra, a ulaznice će uskoro biti u pretprodaji.

Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com ili www.facebook.com/serbiafashionweek

Pročitajte još

Pročitaj još