Burberry, Michael Kors i Stuart Weitzman neće više raditi sa Mariom Testinom

Nakon što je nekoliko modela otkrilo da su seksualno uznemirivani od strane čuvenog fotografa, poznate modne kuće su rešile da ga više ne angažuju.

U subotu je "New York Times" objavio detaljne tvrdnje 13 modela i nekadašnjih asistenata koje fotografa terete za seksualno uznemiravanje. Testino je demantovao sve izjave, dok njegov pravni tim smatra da se ove osobe ne mogu smatrati pouzdanim izvorima. Advokati su takođe otkrili da su trenutno zaposleni šokirani ovim optužbama i da ne mogu potvrditi bilo šta od navedenog. Međutim, saznajemo da je više modnih kuća odlučilo da prekine saradnju sa Mariom, koji je poznat po snimanju čuvenih modnih kampanja, kao i radu sa kraljevskom porodicom. Burberry - koji nije radio sa njim od 2016. ne planira da započinje saradnju.

"Tvrdnje ovakve prirode uzimamo vrlo ozbiljno", izjavili su predstavnici brenda. "Burberry je posvećen omogućavanju brzog, sigurnog i poštenog radnog mesta i atmosfere i nemamo toleranciju na bilo koji vid uznemiravanja, diskriminacije i zlostavljanja. Sigurnost i bezbednost zaposlenih su prioritet za Burberry i trudimo se da obezbedimo da svi naši partneri poštuju naše principe i pravila koji se slažu na pravnom nivou."

Burberry modnoj kući se pridružio i Michael Kors koji je izjavio da neće više sarađivati sa fotografom usled ozbiljnih tvrdnji koje su iznete protiv njega, kao i brend Stuart Weitzman.

"Duboko smo pogođeni ovim izjavama", rekla je Wendy Kahn predsednica brenda. "Ovakve izjave shvatamo vrlo ozbiljno, a omogućavanje sigurne i bezbedne radne atmosfere je naš veliki prioritet koji stavljamo ispred svega. Kao rezultat toga, nećemo više raditi sa Mariom Testinom."

izvor: harpersbazaar.com

V.R.

Pročitaj još