Chanel "J12 Graffiti" sat koji slavi uličnu umetnost

Luksuzni francuski brend je predstavio novu verziju svog čuvenog "J12" sata, sa dizajnom koji je inspirisan uličnom umetnošću. "J12 Graffitti" je limitirano izdanje sata koji postoji u samo 1200 primeraka. 

Nakon klasičnog "J12", "J12 Mirror" i najskorijeg "Mademoiselle J12" koji odaje počast Gabrielli Chanel, modna kuća je želela da proslavi uličnu umetnost sa svežim, mladalačkim i modernim izgledom sata. Limitirani model je dizajnom sličan njegovim prethodnicima, sa čeličnim i belom keramičkom kutijom koja je otporna na grebanje i belom keramičkom narukvicom koja je slaže uz nju.

Poslednja Chanel-ova kreacija se ističe zbog brojeva prekrivenih rodijumom i mesta na kojem se nalaze - umesto klasičnog mesta na brojčaniku, brojevi su dekonstruisani i ispreplitani u donjem delu sata, što ga i povezuje sa urbanim stilom pisanja grafita. Pored brojeva i kazaljke su presvučene rodijumom. Sat ima visoko precizan quartz mehanizam, sate, minute, kazaljke i prozorčić za datum, a vodootporan je na 200 metara dubine. Dostupan je u dve veličine - 33mm i 38mm.

Foto: Chanel

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još