Chanel po prvi put otkrio koliko godišnje zarađuje – i cifra nije uopšte naivna

Sa neverovatnim revijama koje obaraju sa nogu, čuvenim kiltiranim logo torbama i 108-godišnjom istorijom, Chanel je jedna od najpoznatijih luksuznih modnih kuća na svetu.

Iako je na modnoj sceni vrlo dugo, brend do sada nikada nije otkrivao koliku zaradu godišnje pravi – sve do jučerašnjeg dana. Verovali ili ne, Chanel na godišnjem nivou zaradi 10 milijardi dolara, što iza njega ostavlja veliki broj brendova – Gucci sa 7.1 milijardom, Louis Vuitton sa 9.28 milijardi. U izveštaju se navodi da je prodaja brenda u prošloj godini porasla za neverovatnih 11%, ali i da je za ekstravagantne revije potrošeno čak 1.46 milijardi dolara.

Mnogi su pomislili da je ovim otkrivanjem modna kuća želela da suptilno stavi do znanja da je na prodaju, ali je Philippe Blondiaux (finansijski direktor kuće) ubrzo reagovao: „Nismo na prodaju i apsolutno ništa to neće promeniti. Shvatili smo da je vreme da sve stavimo „na sto“ kako bi pokazali ko smo - kompanija od 10 milijardi dolara sa jakim finansijama koja je uprkos svima i dalje samostalna“.

U svakom slučaju – svaka čast...

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još