Čuvene Salvatore Ferragamo sandale u boji duge dobile moderno i održivo osveženje

Čuvene sandale prevrnute kože, brenda Salvatore Ferragamo, „Rainbow“, datiraju još iz 1938. godine, i specijalno su dizajnirane za čuvenu glumačku i muzičku  ikonu Judy Garland. Vibrantne višebojne platforme su i tada bile idealne za dame koje su volele da se u potpunosti istaknu.

Nakon mnogo godina, brend je odlučio da ih unapredi, sa ciljem da u prvom planu bude održivost. Tako je  nastao model „Rainbow Future“. Platforma koja je ručno finiširana,  sada je konstruisana iz održivih materijala – pravog drveta, vezenog organskog pamuka, kože koja je postavljena uz pomoć Layertech tehnologije, koja ne emituje ugljen dioksid i ne korisiti vodu, lepka na bazi vode, ne-galvaniziranog mesinga i konca koji je 100% recikliran. Rezultat je izbalansirana, zagasita verzija sa originalnom siluetom koja će zadovoljiti svaku damu.

Ali, ovde se priča ne završava. Kada investirate u ovaj par sandala, dobićete ih upakovane u 100% biorazgradivoj pamučnoj kesi i 100% recikliranoj kutiji. Nova održiva verzija Rainbow sandala će biti dostupna u samo 100 primeraka, tako da požurite!

V.R.

foto: Salvatore Ferragamo

Pročitajte još

Pročitaj još