Debitovala nova kolekcija Gigi Hadid x Stuart Weitzman

Manekenka Gigi Hadid je dizajnirala još jednu liniju obuće za modnu kuću Stuart Weitzman. Za razliku od prošle godine kada je predstavile čizme na pertlanje, ove godine je fokus stavila na lagane papuče.

Špicaste papuče su prvi projekat novog kreativnog direktora bremda, Giovannija Morellija, koji je zajedno sa manekenkom radio da bi u potpunosti preneo njenu ideju i viziju kolekcije. Gigina verziha predstavlja njenu ličnu fasciniranost sa mističnim simbolom “zlog oka”. “U poslednje vreme sam opsednuta papučama i želela sam par koji ću moći da nosim i tokom jeseni – bez hladnih prstiju!” rekla je Gigi. “’Zlo oko’ je moćan simbol koji štiti sve koji ga nose od negativne energije. Daje osećaj udobnosti na emotivnom nivou i prelepo izgleda.”

Novu liniju čine dva stila – EyeLove i EyeLoveMore. Kao što je to bio slučaj i sa prethodnim kolekcijama, sav novac od kupovine će ići u humanitarni fond “Pencils of Promise” koji se zalaže za obrazovanje i razvijanje. Cilj fondacije je da sakupi 105 hiljada dolara radi izgradnje tri škole: u Gani, Gvatemali i Laosu.

Uz kampanju je predstavljen i mini video koji slavi lansiranje nove ‘humanitarne’ kolekcije.

foto: Stuart Weitzman

V.R.

Pročitaj još iz kategorije Vesti