Dior predstavio umetničku prolećnu kampanju

"Zašto nema velikih žena umetnica?", pitala je Maria Grazia Chiuri uz pomoć džempera na pruge tokom pariske nedelje mode.

Maria Grazia Chiuri je svesna situacije da nema mnogo prihvaćenih žena umetnica na svetu i još jedanput želi da proslavi žene u svojoj kampanji. Sasha Pivovarova je otvorila PFW prolećnu reviju i pojavljuje se u novoj kampanji za istu kolekciju i u istom džemperu na kome se nalazilo spomenuto pitanje. Nova Dior kampanja odaje počast umetnici i vajarki Niki de Saint Phalle koja je kroz Dior-ove Marc Bohan dizajne pronašla olakšanje od njenog traumatičnog života. Sasha je takođe u kampanju unela svoj umetnički vajb svojim crtežima. Priča i estetika kampanje su inspirisane šezdesetim godinama i nose fuziju umetnosti, feminizma i živahnosti.

Komfor i zanimljive odevne kombinacije, poput srebrne mini haljine sa metalik čizmama, učinile su ovu kampanju još posebnijom, što je Patrick Demarchelier uspeo da istakne svojim fotografskim umećem. Pogledajte kako izgleda nova "umetnička" kampanja modne kuće Dior.

foto: Patrick Demarchelier/Dior

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još