Ekskluzivno: prolećna kolekcija venčanica Vere Wang

Upadljive boje, senzualnost i rizik u novoj kolekciji za prolećnu 2019. sezonu.

Vera Wang je u modnom svetu već 30 godina i i dalje je spremna na eksperimentisanje i isprobavanje nečeg novog. U prošlim sezonama su to bile venčanice sa siluetama balskih haljina ili skok u “fontanu mladosti” sa potpuno neobičnim i novim stilovima. Ove sezone su u fokusu modernost i mnogo boja.

Za prolećnu 2019 sezonu, dizajnerka je inspirisana raznolikim bojama koje su u potpunosti nekonvencionalne za venčanice. Iako smo i pre mogli da vidimo haljine u nude, crnim, plavim , ljubičastim i drugim tonovima, nova sezona u potpunosti ima drugačiji vajb.

“Ovo je bio još jedan eksperiment za mene u vokabularu venčanica i mislim da je mnogo toga uslovljeno činjenicom da sada, više nego ikad, i kada biznis znači luksuz, želim da preuzmem više prilika”, rekla je Vera Wang za BAZAAR.com. Ti rizici za dizajnerku znače isticanje ručnog rada i ponovno korišćenje klasičnih korseta i silueta balskih haljina po kojima je najviše poznata. “Ručno bojenje i farbanje je bilo promišljeno”, rekla je Wangova, “ručni rad na svoj odeći je vrlo važno. Čak i upotreba tila  i kreiranje zgužvanog tila je ručno rađeno. Vreme je da se takav ručni rad zaista ponovo vrati u posao, a ne da se koristi samo u komercijalne svrhe.”

Pogledajte kako izgleda nova kolekcija venčanica, obogaćena bojama.

V.R.

izvor: harpersbazaar.com
foto: Inez & Vinoodh

Pročitajte još

Pročitaj još