Erdem resort 2018 kolekcija

Turski dizajner Erdem Moralioglu je poznat po ljubavi prema umetnosti i sposobnosti da je transformiše u njegove dizajne. Dizajner je poznat po ženstvenim dizajnima, raznobojnim i svestranim materijalima i jedinstvenim detaljima.

Za resort 2018 kolekciju, Erdem je bio inspirisan mnogobrojnim umetnicima, ali se najviše oslanjao na radove tri apstraktna umetnika koji su bili popularni tridesetih i četrdesetih godina. Motivi ptica i vezovi na materijalima su inspirisani umetnicom Hannom Hoch, dok su druge dve umetnice Sylvia Fein i Leonora Carrington.

U novoj kolekciji je predstavljeno dosta dezena i različitih materijala. Dizajner je između luksuznih večernjih dizajna i bogatih materijala uspeo da napravi balans, zahvaljujući dizajnu sa manje strukture i više zabavnom notom. Detalj koji se suptilo provlačio kroz reviju su elegantne rese, koje su strateški postavljene na mnogim haljinama.

Pored luksuznih komada, Erdem je predstavio i nekoliko ležernijih komada koji su vrlo sofisticirani. Možemo videti plisirne midi suknje od raznobojnih materijala, ukombinovane sa pletenim džemperima i širokim kaiševima, jednostavne duge haljine i bluze napravljene od prelepog materijala i dekorisane plavim cvetovima.

Dizajner je ovog puta dokazao i da ima dobro oko za aksesoare. Većinu stajlinga je dekorisao neodoljivim broševima, koji su dodali glamurozan dodir svakom dizajnu.

Foto: Erdem

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još