Gucci odustaje od predstavljanja kolekcija na milanskoj Nedelji mode

Nema sumnje da velike promene čekaju modnu industriju. Početkom aprila Giorgio Armani napisao je otvoreno pismo u kojem je pozvao kolege dizajnere da preispitaju svoj pristup poslu.

Nekoliko dana kasnije, francuska modna kuća Saint Laurent objavila je da ove godine neće učestvovati na pariskoj Nedelji mode: na ovaj način se brend odlučio boriti protiv krize i pokušati da se prilagodi novim realnostima. „Svesni trenutnog stanja i talasa radikalnih promena, mi u Saint Laurentu smo odlučili da preuzmemo kontrolu nad onim što se dešava i potpuno promenimo naš raspored“, rekao je brend u službenom saopštenju.

Sada je postalo poznato da će Gucci napustiti sezonske kolekcije i da će predstavljati linije samo dva puta godišnje. Obećavaju da će u ponedeljak tokom virtuelne konferencije za štampu reći više o budućnosti italijanske modne kuće.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gucci (@gucci) onMay 23, 2020 at 11:20am PDT

Imajte na umu da i Saint Laurent i Gucci pripadaju luksuznom holdingu Kering. Moguće je da će Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta i druge modne kuće koje kontroliše Francois-Henri Pinault uskoro preći na novi raspored.

Pročitajte još

Pročitaj još