Hedi Slimane otkriva: povratak VISOKOJ modi

Francuska modna kuća Saint Laurent se vraća dizajniranju COUTURE komada prvi put nakon 10 GODINA!

Hedi Slimane je već dizajnirao couture haljine za čuvenu francuski modnu kuću. Od kada radi na poziciji kreativnog direktora (od 2012), dizajner je radio na dekoraciji i restauraciji vile iz 17. veka - Hôtel de Sénecterre, kako bi postala njegov jedinstveni atelje.

Vila ima 3 sprata, i svaki će nositi poseban naziv: Salon Couture, Atelier Flou (za dizajniranje haljina) i Atelier Tailleur (šivenje haljina). Još uvek je nepoznato kada će se brend pojaviti na rasporedu nedelje visoke mode, ili će možda napraviti reviju van nje, za posebne VIP zvanice.

Prvi komadi su fotografisani u samoj vili u okviru jedinstvene COUTURE kampanje.

Slike: Saint Laurent Couture kampanja rađena u renoviranoj vili Hôtel de Sénecterre.

"Hedi je započeo proces restauracije vile 2012. godine. Danas je konačno završena i postaje centar Saint Laurent kuće“, objavljeno je na zvaničnoj stranici Saint Laurent.

Hedi odlučuje koji će komadi nositi ručno prišivenu etiketu 'Yves Saint Laurent'. Oni mogu biti rađeni i za žene i za muškarce – to podrazumeva sakoe, haljine, pantalone... Sama etiketa se šije od satena u boji slonovače, a sva odeća koji će je imati je pažljivo popisana u zlatnoj YSL knjizi sa monogramom.

Dizajner Yves Saint Laurent je poslednju COUTURE kolekciju prikazao 2002. neposredno pre povlačenja sa scene. Na tom događaju su se pojavile sve velike zvezde od Catherine Deneuve, Laetitiae Castae i Carle Bruni.

Slika: Carla Bruni kao model na poslednjoj couture reviji Yves Saint Laurent-a, 2002. godine

Pročitajte još

Pročitaj još