Fuzija umetnosti i mode u HUGO prolećnoj kolekciji

Opušteni krojevi i ručno oslikani komadi

Osvrćući se na život i rad nezavisnih umetnika poput Basquiata, Hugo je predstavio revijsku kolekciju sa velikim poštovanjem prema tradiciji. Obogaćena fotografijama umetnika, ova sezona kanališe kreativni duh i njihovu prirodnu ekspresiju stila.

Siluete su rastavljane i sastavljane bez konstrukcija, predstavljajući modernu viziju stila devedesetih. Brend se takođe udružio sa dizajnerom Charlesom Jeffreyem kako bi se kreirali ručno naslikani dezeni i istakla ideja tog prirodnog umetničkog stava. Tako su slip haljine dobile izgled “hodajućeg platna” koje je fasciniralo sve prisutne.

Hugo nastavlja da gura granice u ovoj sezoni, kada su u pitanju polovi. Uzimajući elemente iz muške mode i transformišući ih u ženstveme, Hugo žena će u prolećnoj sezoni nositi krojeve koji su u potpunosti njeni i moćniji nego pre. Dugački kaputi su kombinovani sa bermuda-šortsevima, preuveličani blejzeri sa transparentnim topovima, a sve u cilju isticanja moći krojeva. Paleta boja je sačinjena od upadljivih i istovremeno svežih boja, poput žute, električno plave i narandžaste, ali se mogu pronaći i kombinacije u beloj nijansi.

Kolekcija se takođe foksuira na ideju skoro potpuno providnih komada, sa slip haljinama, bastijerima i košuljama kreiranih od svilene organze. Eterični dizajni su kreirani za slojevito kombinovanje, radi dobijanja opuštene estetike. 

Pročitajte još

Pročitaj još