Maisie Williams je imenovana za globalnog ambasadora brenda H&M

„Vreme je za akciju“

H&M je imenovao Maisie Williams za svog globalnog ambasadora održivosti u pokušaju da promeni budućnost mode.

Maisie Williams će se pridružiti brendu ove godine kako bi radila na ostvarenju cilja kompanije H&M da koristi samo reciklirane i druge održive materijale do 2030. godine. Partnerstvo će podstaći ponovnu upotrebu, prepravku i recikliranje neželjenih odevnih predmeta sa ciljem stvaranja "cirkularne" mode. 

„Uzbuđena sam što konačno mogu da podelim vesti o svom partnerstvu sa brendom H&M kao globalni ambasador održivosti i jedva čekam da svi vidite na čemu smo radili“, rekla je Maisie Williams u izjavi.

„U ovoj ulozi, blisko ću sarađivati sa stručnjacima iz H&M-a kako bih pokretala inicijative za održivost i oblikovala put ka pristupačnoj budućnosti. Dugoročni cilj je da se do 2030. godine za tekstil koristi 100 posto recikliranih ili drugih održivih materijala svih brendova H&M Group."

„Vreme je da se krene u akciju i kreiraju održiviji proizvodni krugovi u modi koji će zaštititi našu planetu za buduće generacije.“

Među raznim projektima koje će H&M sprovesti u saradnji sa Maisie Williams je i stilska igra "H&M Loop Island" koja će podstaći igrače da recikliraju svoju odeću, dok će mlada glumica dobiti svoj digitalni avatar, "Maisie", koji će podstaknuti potrošače da preduzmu mere ka održivosti.

foto/harpersbazaar.com/uk

Pročitajte još

Pročitaj još