MoMA Film Benefit

U sezoni dodela nagrada, dobrotvorna ceremonija koju organizuje Muzej moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku jedna je od najprestižnijih.

Cate Blanchett, dobitnica dva Okara za najbolju žensku ulogu u filmu "Blue Jasmin" 2014 godine i najbolju sporednu ulogu u filmu "The Aviator" 2005, pridružila se listi imena dobitnika ove prestižne nagrade pored Tilde Swinton, Quentina Tarantina, Pedra Almodovara, Kathryn Bigelow i Tim Burtona. Na filmskom festivalu u Kanu njen novi film pod nazivom "Carol" dobio je pozitivne kritike, kao i film "Truth" u kome igra ulogu ličnosti iz stvarnog života, o producentkinji CBS-a, Mary Mapes koja je otpuštena zbog priče o vojsci za vreme predsednika Džordža Buša. 

Dodele nagrada poznate su i po dizajniranim komadima koje nose zvanice. Cate Blanchett, Diane Kruger, Halsey, Rose Byrne i Deniz Gamze Erguven imale su čast da ponesu Chanel komade iz različitih kolekcija, od Haute Couture haljina do torbi i nakita.

Haute Couture haljina iz kolekcije jesen/zima 2015/16

Torba i haljina iz Ready-to-wear kolekcije za proleće/leto 2016, kao i nakit iz kolekcije Perle de Rosee napavljen od 18K zlata, dijamanata i perli

Chanel Cruise kolekcija 2015/16

Crna svilena Chanel haljina i nakit iz kolekcija Symphony i Soleil

Ready-to-wear proleće/leto 2016

Pročitajte još

Pročitaj još