Harper's Bazaar Srbija

Muškarci u suknjama: Trend ili dobar stil?

Oscar Isaac poentira zašto bi i muškarci trebalo da nose suknje.

Zvezda serije „Scenes From a Marriage“ još jednom nas je oduševio na crvenom tepihu – ovog puta outfitom u kom se pojavio na premijeri serije „Moon Knight“ krajem prošle nedelje.

Stilizovan od strane Michael Fishera, Oscar je uglađenim Thom Browne setom – koji uključuje sivi sako i odgovarajuću plisiranu suknju – odlučio da otkrije noge (u predelu listova). Harizmatični glumac smeo izgled zaokružio je belom košuljom i crnom kravatom, te crnim čarapama sa belim prugama i crnim čizmama na pertlanje.

Odelo sa suknjom, Isaac-ov je drugi put da se pojavi u ovom trendu muške mode za kratko vreme. Za medijski događaj istoimene serije, u Berliner teatru u Nemačkoj, glumac je još jednom izneo ovaj stil, noseći crnu plisiranu suknju njujorškog brenda Commission, uparenu sa kožnom jaknom, majicom sa grafičkim motivima i crnim oksfordicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MICHAEL FISHER (@mjonf)

No, ma koliko obožavali Oscara koji razbija rigidne forme društva, zapravo daleko od toga da je on prvi slavni muškarac koji se pojavio u suknji. Dok je muška suknja godinama bila obeležje Thom Browne kolekcija, sve više muških slavnih ličnosti prihvatilo je trend u poslednjih nekoliko godina, pošto su rodne norme odevanja nastavile da se tope. Pa smo tako mnogo pre Isaaca imali prilike u suknji da vidimo i mačo muškarce poput Vin Diesela, Jared Letoa, Pete Davisona…

Posetite našu galeriju za vizuelni utisak poznatih muškaraca u suknjama. Sjajno, (ili) ne?

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

 

 

Najnovije