Harper's Bazaar Srbija

“Oscars of Fashion”: Kako je izgledao crveni tepih prestižnog modnog događaja?

Zvanice CFDA dodele nagrada ove godine držale su se black

Na crvenom tepihu CFDA nagrada, najneočekivanija osoba od stila u 2022, Julia Fox, rekla je za Harper’s BAZAAR.com: „Svi moji modni trenuci ove godine bili su moji omiljeni modni trenuci.“ U pravu je, svi su bili dobri, ali njen etos se proširio i na ceo crveni tepih. Noć se često naziva The Oscars of Fashion, i svačiji izgled je bio modni trenutak za sebe – od Cherine kožne Chrome Hearts haljine do lateks haljine Kim Kardashian, ispod koje je nosila Skims donji veš.

Ove godine, godišnju ceremoniju dodele nagrada koju organizuje Savet modnih dizajnera Amerike (CFDA) na Menhetenu, vodila je glumica Natasha Lyonne. Iste večeri obeležena je i 60. godišnjica CFDA, predstavljena u partnerstvu sa Amazon Fashion, i odlikovanjima. Lenny Kravitz dobio je nagradu za modnu ikonu 2022, pokojni dizajner Virgil Abloh posthumno je nagrađen za svoj globalni doprinos modi, a Kim Kardashian prva je dobitnica nagrade za inovacije, koju dodeljuje Amazon Fashion, a za njen brend Skims.

Noć je ispunjena prvenstveno modom i sa crvenog tepiha uvek su proilazili najbolji izgledi – setimo se samo Rihannine fantastične prozirne Adam Selman haljine iz 2014, koju je krasilo 216.000 Swarovski kristala.

I dok još niko nije nadmašio taj izgled, crveni tepih CFDA i dalje nam donosi najbolje fashion momente u godini. Posetite galeriju za sve detalje.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije