Otkrivena prva Burberry saradnja

Dve velike britanske modne kuće će uskoro spojiti „snage“ radi kreiranja jedinstvene kolekcije.

Još u martu je objavljeno da će Riccardo Tici postati novi kreativni direktor modne kuće Burberry. Danas, kada otprilike znamo kako će izgledati nova „istorija“, otkrivena je i nova saradnja, a partner postaje niko drugi nego Vivienne Westwood.

Burberry x Vivienne Westwood limitirana capsule kolekcija će redizajnirati čuvene stilove iz Burberry arhive, kako bi proslavili britansku istoriju i stil. Ono što je čini još posebnijom jeste činjenica da će deo od novca od prodaje ići u „Cool Earth“ neprofitnoj organizaciji koja se bori za zaštitu prašuma. U zvaničnoj izjavi, dizajner Riccardo Tisci je objasnio značaj ove saradnje i otkrio kako ga je Westwoodova inspirisala da započne karijeru modnog dizajnera: „Vivienne Westwood je jedna od prvih dizajnera koja je uticala na to da postanem dizajner i kada sam došao u Burberry, znao sam da će to biti savršena prilika da joj priđem i da uradimo nešto zajedno. Ona je buntovnik, ’punk’ i nepobediva u svom jedinstvenom predstavljanju britanskog stila, što je mnoge od nas i inspirisalo. Neverovatno sam ponosan što ćemo zajedno raditi.“

U kampanji se takođe pojavljuje i dizajnerkin muž, Andreas Kronthaler, koji je zadužen za glavne kolekcije brenda Vivienne Westwood i koji isto učestvuje u ovoj saradnji. Burberry x Vivienne Westwood saradnja će zvanično biti predstavljena u decembru 2018. godine, tri meseca nakon debitanstke revije Riccarda Tiscija.

V.R.

foto: Instagram/@burberry

Pročitaj još