Otvoren Serbia Fashion Week

Serbia Fashion Week je već prvog danoduševio ljubitelje mode i umetnosti i pokazao zbog čega je na listi manifestacija od značaja za Novi Sad, ali i Srbiju. Nacionalna nedelja mode u Srbiju privlači veliki broj inostranih gostiju, a o nama i našim modnim dizajnerima šalje lepu sliku u svet.

Otvaranje Serbia Fashion Week-a obeležio je Avant-guard Fashion Show, održan u prostoru “Quarter”. Poznati modni urednik i stilista Srđan Šveljo osmislio je idejni koncept ove revije i prikazao je avangardnu modu u svom njenom specifičnom sjaju i lepoti.

Fotografije: M.Ristić, S.Anđelković, V.Ivošević, N.Brankov

Dizajneri koji su učestvovali su: JSP Jelena i Svetlana Proković, Lilu shoes by Danijela Biškup, George Styler, Srđan Janković, Jasmina Mina Sanader, Nevena Kragić, Aglasis Couture, Nataša Kekanović, Stevan Božanović, Nikita Denmark, Budislava Keković, Ivan Džolić, Trash for Cash, Marija Dujović, Mirjana Šarac, Lagami, Milica Vukadinović, Ivan Man, Dajana Vasić Jovan Stevanović, Nikola Đurić, Dušan Ćurković, FUN FUN. Reviju je pratila živa svirka benda “Saigon ekspres”.

Reviji je prisustvovao i Emerik Fransoa, francuski kreator visoke mode, a veliko interesovanje prisutnih medija izazvao je i maneken Stefan Knežević koji je trenutno jedan od najtraženijih manekena u Italiji, gde radi revije najvećih dizajnera i brendova.

Program Nacionalne nedelje mode je celodnevni i podrazumeva osim revija preko 50 modnih dizajnera, seminare, stručne konferencije, izložbe... Tako je u sredu 22. aprila, vodeća agencija za digitalni marketing u Srbiji "Homepage" održala seminar o digitalnim trendovima i društvenim mrežama u modnoj industriji. Na ovom seminaru predavačice Andrea Babić i Zorana Anđelić, objasnile su na koji način društvene mreže, u svetu, ali i kod nas, rastu velikom brzinom.

Narednih dana publika će biti u prilici da pogleda i revije Mladena Milivojevića Barona, Zvonka Markovića, Marije Šabić, Milene Radović, Vasilija Kovačeva, Boška Jakovljevića, Bate Spasojevića...

Pročitajte još

Pročitaj još