Prada & Miu Miu – bez krzna od naredne kolekcije!

Objava je deo saradnje sa koalicijom Fur Free Alliance.

Prada i Miu Miu su se pridružile listi prestižnih modnih kuća koje su odbacile upotrebu prirodnog krzna u svojim kolekcijama. Ovog materijala neće više biti u njihovim dizajnima, niti u novim proizvodima. Čuvena Prada Group kompanija je na svom zvaničnom Instagram profilu objavila ovu vest, što je obradovalo mnoge.

Oba brenda su istakla da predstojeće kolekcije za proleće/leto 2020 sezonu neće imati ni “trunku” ovog materijala. Početkom meseca su protestanti napravili mini protest ispred mesta gde se održavala revija resort 2020 linije modne kuće, pored čega su i predstavnici Fur Free Alliance koalicije slali mejlove i pisma na šta je Prada Group odgovorila da je u toku prethodnih meseci brend “postepeno smanjio predmete od krzna”.

Chabel, Burberry, Gucci, Jimmy Choo i ichael Kors su najavili takođe ovu promenu koja isključuje krzno u kolekcijama. Bubrerry je čak otišao korak dalje i podelio da će početi da izbacuje krzno iz novih kolekcija namenjenih za predstavljanje u septembru. “Prada Group je posvećena inovativnosti i društvenoj odgovornosti, a naša polisa bez krzna je postignuta pozitivnim dijalogom sa Fur Free Alliance-om, što je samo ekstenzija našeg angažovanja. Fokusiranje na inovativne materijale će dozvoliti kompaniji da istraži svoje granice kreativnog dizajna, uz istovremeno zahtevanje etičkih proizvoda”, rekla je Miuccia Prada.

V.R.

Pročitaj još