SNOVI SE IPAK OSTVARUJU: Revije srpskih dizajnera na New York Fashion Week-u

Februar 2016. godine biće zapamćen po jednom od najvećih događaja u istoriji srpske mode. Zahvaljujući  ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion - USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a su u mogućnosti da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – NYFW, LA FW, Miami FW i Washington DC FW-u.  

Nedelja mode o kojoj maštaju svi dizajneri sveta, New York Fashion Week, koji se održava od 11. do 18. februara 2016. godine, ugostio je čak tri srpska dizajnera - Batu Spasojevića, Zvonka Markovića i Marinu Mićanović, koji se nalaze rame uz rame sa više od 80 kreatora iz prestižnih kuća kao što su DNKY, Michael Kors, Ralph Lauren, Sherri Hill, Vera Wang i drugi.

Njihove  revije održane su 17. februara u prelepoj katedrali - NY Downtown, Manhattan, čiji je ambijent u kombinaciji sa kreacijama naših dizajnera atmosferu činio bajkovitom.

Nedelja mode u Njujorku predstavlja više od same lepote i mode. Nastao je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara  koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar svetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gde se na jednom mestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri. Koliko je značajan ovaj dogadjaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posetilo više od 100 000 hiljada posetilaca, koji su za državu doneli više 500 miliona dolara.

U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u i Serbia Fashion Week Show case-a, Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku u svojoj rezidenciji organizovaće svečani prijem i izložbu u petak, 19. februara, na kojem će biti predstavljeni radovi Bate Spasojevića, Zvonka Markovića i Vesne Milošević.

Nakon velikog uspeha na NYFW, njihove kolekicje moći će da vidi premijerno i domaća publika u Srbiji, u periodu od 5. do 10. aprila u okviru Serbia Fashion Week-a koji će biti održan u Auli Master centra Novosadskog sajma.  Rezerviši svoje vreme za ove izvandredne događaje i priključite se mnogobrojnoj svetskoj publici koja je imala priliku da vidi radove naših kreatora. Vidimo se na šestom izdanju Serbia Fashion Week-a.

Pročitajte još

Pročitaj još