Stella McCartney oživljava šezdesete kolekcijom inspirisanom Beatles-ima

Od kaputa od veštačkog krzna, do pletenih džempera, torbi i cipela.

Nakon što je otkrila sklapanje saradnje sa kompanijom LVMH, Stella McCartney je lansirala kolekciju odeće i aksesoara koja odaje počast legendarnom bendu njenog oca The Beatles.

Nazvana “All Together Now”, kolekcija uključuje majice, pletene džempere, dukserice, kapute i aksesoare u vodu torbi i patika ukrašenih nekim od najpopularnijih tekstova i motiva britanskog benda među kojima su žuta podmornica, lice Johna Lennona i “All you need is love” rečenica. Jedan od najistaknutijih komada je definitivno The Beatles kaput od veštačkog krzna u mešavini različitih nijansi: pink, plavoj, žutoj i vibrantnoj crvenoj koje kreiraju grafički desen.

McCartneyeva je bila inspirisana za kreiranje ove linije nakon što je predstavljeno digitalno relansiranje bendovog animiranog filma 1968. godine. “Film nisam videla od detinjstva i iskreno, “oduvao me je”. Uticao je na mene na način na koji nisam očekivala. Pogotovo ideja povezivanja i okupljanja ljudi – politički, ova poruka nije mogla vise da bude relevantna. Tako da sam odlučila da moram da uradim nešto”, rekla je dizajnerka.

The Beatles x Stella McCartney kolekcija već sada dostupna, pogledajte kako izgleda!

V.R.

foto: Stella McCartney

Pročitajte još

Pročitaj još