Timberland kolekcija od održivih materijala

Timberland je nedavno otkrio novu eko kolekciju koja je povezana za otvaranjem novih poslovnih mogućnosti i čistijim ulicama na Haitiju.

Timberland je jedan od poslednjih brendova koji su uvrstili održive materijale za pravljenje novih kolekcija odeće, obuće i aksesoara - od plastičnih boca. Kolekcija od održivih materijala je napravljena u saradnji sa kompanijom Thread koja se bavi recikliranjem vlakana.

Održivost ne staje samo kod recikliranih materijala - sve flaše koje su iskorišćene u PET fabrici su skupljene na ulica Haitija do strane više od 1300 članova zajednice, što je stvorilo vitalne poslove za lokalno društvo. Svaki deo proizvodnje je kompletno ispraćen. Colleen Vien, direktor održivosti za Timberland je za štampu rekao:"Timberland x Thread kolekcija je neverovatan dokaz da stil i održivost mogu da idu jedno uz drugo. Kolekcija donosi dobro sa svakim vlaknom, ne samo reciklažom plastičnih boca koje bi se na kraju našle na ulici, već i kreiranjem poslovnih mogućnosti i čistijim ulicama u različitim krajevima Haitija."

Kolekcija obuhvata pet različitih stilova obuće, dve torbe, majice. Svi komadi su napravljeni od 50% reciklirane PET ambalaže kompanije Thread. Pored toga, spoljni đon obuće je napravljen od 15% reciklirane gume. Majice su takođe napravljene i od 50% već korišćenog pamuka.

Ovo je druga kolekcija brenda napravljena u saradnji sa Thread kompanijom.

Foto: Timberland

V.R.

Pročitaj još iz kategorije Vesti