Zvanično je: Michael Kors kupio Versace za 2.12 milijardi dolara

Nakon glasina i nepotvrđenih vesti, zvanično je objavljeno da je kompanija Michael Kors Holdings kupila modnu kuću Versace za 2.12 milijardi dolara. Pored toga će promeniti ime u Capri Holdings.

“Ovo je veoma uzbudljiv momenat za Versace”, rekla je Donatella. “Prošlo je više od 20 godia otkako sam preuzela kompaniju zajedno sa mojim braom Santom i ćerkom Allegrom. Ponosna sam što je Versace kuća ostala jaka u modnoj, ali i modernoj kulturi, Versace nije samo sinonim za čuven i nepogrešiv stil, već i po inkluzivnosti, diverznosti iohrabrianju ljudi da se izražavaju. Santo, Allegro i ja shvatamo da će ovaj korak dozvoliti modnoj kući da dostigne svoj potpuni potencijal.”

Versace porodica će deliti vlasništvo sa Capri Holdings Limited, pa će tako Donatella zadržati ulogu kreativnog direktora modne kužće. Capri Holding, poznatiji kao nekadašnji Michael Kors Holdings, sada oma tri modne kuće u svom portfoliju: Michael Kors Collection, Jimmy Choo i od sada, Versace.

John D. Idol, CEO Capri Holdings kompanije rekao je da je Donatellin čuveni stil u srcu estetike dizajna modne kuće i da će ona, kao što smo već rekli, nastaviti kreativnu viziju kompanije.

V.R.

foto: harpersbazaar.com

Pročitaj još