Alessandra Ambrosio: "Telo mi je lepše nakon porođaja"

Viktorijin Anđeo, Alessandra Ambrosio nema nameru da vas laže govoreći da je moguće vratiti identično pre-baby telo nakon porođaja. "Vaše telo nikad neće izgledati identično kao pre trudnoće, ma šta vam ljudi govorili. Ne može," majka dvoje dece priča za Net-a-Porterov The Edit. "Ali mislim da ja imam lepše telo sada nego pre no što sam rodila decu. To je delom zbog toga što vežbam, što pre nisam radila, ali ima veze i sa oblikom — jednostavno izgleda bolje formirano i bolje se osećam u njemu." S dobrim razlogom:

U Brazilu, obline su obožavane, kaže ona. "To potiče od karnevalske kulture, gde žene paradiraju gotovo bez krpice na sebi — samo u malenom bikiniju, tangama ili perju. Tu su sva ženska tela spektakularna, ne zato što su savršena već zato što one vole život. U Brazilu nikad nije bio cilj imati Barbie telo već imati prave obline, kakve god da su vam proporcije ili veličina."

Ale je ipak morala da drži ekstremnu dijetu kako bi se vratila u formu za Victoria's Secret reviju nakon porođaja. "Nakon što sam rodila Anju imala sam samo tri meseca da skinem sav višak kilograma [pre Victoria's Secret revije 2008. godine] i bila sam na dijeti koja se sastojala iz 1.200 kalorija dnevno koju sam mrzela. Ne bih to mogla ponovo." Pripreme za reviju su generalno "veoma stresne… mnogo je pritiska na nama — ne samo zbog izgleda — i energija vam bude isisana, pa mi je omiljena stvar posle revije da celu noć plešem."

Kada se ne priprema za VS reviju, njena ishrana je balansirana. Ona ne izbacuje nijednu grupu hrane: "Volim da menjam i da jedem različite stvari svaki dan. Naravno, pokušavam da ne preteram sa pastama, ali ako sam u Brazilu gde je sve pasta - ili bazirano na hlebu — i tako ukusno — ješću šta god želim, a onda se vratiti salatama i piletini ili ribi sa povrćem čim se vratim u L.A."

Ona konzumira i slatkiše i alkohol jer "kad god započnem dijetu, sve krene nizbrdo. Zato ako želim zalogaj tamne čokolade dok putujem avionom ili koktel sa prijateljima tokom vikenda, neću se ustručavati. Zapravo, većinu večeri uz obrok popijem i čašu crnog vina, i dva ili tri puta nedeljno popijem šolju čaja uz kolač sa Anjom, koja je opsednuta red velvet tortom kao i ja. Moj sin [trogodišnji Noah] pojede samo glazuru."

I da, imala je svoje momente preterivanja: "To je počelo kada sam počela sama da zarađujem sa 15 godina. Otišla bih u supermarket i napunila torbe keksom, sladoledom i zamrznutim jogurtom: svim slatkišima koje možete zamisliti. Dešavalo se da pojedem čitav paket keksa. Ali onda sam naučila sebe da to ne radim, podsećajući sebe koliko sam se grozno osećala poslednji put. Oh, i naravno da bih mogla da izgubim posao, što je bio još jedan podsticaj."

Vežbanje nije uvek bilo deo njenog života. "U mojoj porodici niko nikad nije vežbao. Sve do moje prve Victoria's Secret revije nisam počela da vežbam...sada je to zdrav, normalan deo moje dnevne rutine."

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još