Angelina Jolie otkriva “najvažniju stvar” koju govori svojim ćerkama

Glumica je napisala moćan i vrlo ličan esej.

Angelina Jolie je nedavno otkrila moćan lični esej u kome je istakla lekciju koju stalno ponavlja svojim ćerkama. “Često govorim svojim ćerkama da je najvažnija stvar koju mogu da urade jeste da razviju svoj um”, napisala je glumica. “Uvek možete obući lepu haljinu, ali nije bitno šta nosite spolja ako vaš um nije jak. Ne postoji ništa atraktivnije – ili čak očaravajuće – od žene sa nezavisnom voljom i sopstvenim razmišljanjima.”

Joliejeva ima šestoro dece sa njenim bivšim supružnikom Bradom Pittom i ovu priliku je iskoristila i da pohvali svoja tri sina Maddoxa, Paxa i Knoxa za način na koji izrastaju u prave džentlmene. Takođe je odbranila svoja prava koja ima kao žena, ističući da bi je smatrali vešticom da je živela u nekom ranijem periodu. “Da sam živela u davnim vremenima, verovatno bih bila živa spaljena jer sam jednostavno bila svoja.” To je povezala sa modernim dobom i činjenicom da neke žene i dalje ćute zbog pretnji da su “veštice”.

Svoj esec je zaokružila zaključkom u kome je napisala da je svetu potrebno više “ludih žena” koje je definisala kao “žene koje ne odustaju od prava glasa čak i kada je rizik u visini smrti ili zatvora, kao i odbacivaje iz porodica i društva”.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još