Angelina Jolie postala gostujući profesor na London School of Economics

Angelina Jolie Pitt je svom već impresivnom rezimeu dodala i stavku "gostujući profesor". 

Glumica i humanitarac pridružiće se Ekonomskom fakultetu u Londonu kao gostujući profesor Centra za Žene, Mir i Sigurnost tokom školske 2016/2017 godine. U toj ulozi, Angelina će studentima držati časove i učestvovati u radionicama i javnim događajima, izveštava sajt LSE. Ona će biti profesor na Master of Science programu koji uključuje kurseve poput "Žene, Mir i Sigurnost", "Pol i militarizacija" i "Pol i ljudska prava".

"Veoma sam ohrabrena kreiranjem ovog master programa," rekla je Angelina u izjavi. "Nadam se da će i druge akademske institucije pratiti ovaj primer, jer je od vitalnog značaja da proširimo diskusiju o tome kako da unapredimo prava žena i iskorenimo nekažnjavanje za zločine koji većinom pogađaju žene, kao što je seksualno nasilje. Radujem se predavanjima i učenju od studenata kao i deljenju mojih ličnih iskustava u radu sa vladama i Ujedinjenim nacijama."

Angelina je već dugo vatreni borac za prava žena, naročito kao ambasador Ujedinjenih nacija, i već je javno govorila protiv seksualnog nasilja i ratnih zločina počinjenih nad ženama. Prošle godine, ona i britanski sekretar, William Hague otvorili su centar za žene, mir i sigurnost pri London School of Economics kako bi iskorenili nasilje u ratom zahvaćenim područjima.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitaj još