Angelina Jolie sada ima novi posao!

Žena kojoj sve ide od ruke...

Glumica i aktivista je napravila još jedan korak u karijeri – postala je dopisnik magazina “Times”, što je potvrdio i glavni urednik, Edward Felsenthal. Kako je istaknuto, Angelina će učestvovati u pisanju tekstova vezanih za ljudska prava, konflikte i raseljavanja i generalno predmeta u koje se najbolje razume zahvaljujući njenoj velikoj ulozi u Visokom komesarijatu Ujedinjenih nacija za izbeglice u kojoj je već dugih 11 godina.

Ipak, ovo nije prvi put da će glumica pisati za “Time”. U aprilu je napisala članak o ulozi žena u promovisanju mira u Avganistanu. Glumica se, kao prvi put u zvaničnoj ulozi dopisnika, fokusirala na trenutnu krizu sa migrantima, pa je upotrebila naslov: “Angelina Jolie: šta dugujemo izbeglicama”. Takođe je istakla da se broj izbeglica sa 40 miliona podigao na 70 otkako je počela sa radom za Ujedinjene Nacije pre 18 godina.

“Kako obeležavao Svetski dan migranata 20. juna, iluzija je misliti da će se jedna zemlja zaštititi iza svojih granica i da će problem jednostavno otići, rekla je Angelina. “Nama je potrebno vođstvo i efektivna diplomatjia. Potrebno je da se fokusiramo na dugoročni mir baziran na pravdi, pravima i odgovornošću da će se izbeglice vratiti kućama. Ovo nije blag pristup. Teži je način akcije, ali jedini put da se napravi neka razlika. Distanca između nas i izbeglica u prošlosti je kraća nego što smo mislili”, rekla je glumica.

Čestitamo na novom zadatku!

 

Pročitajte još

Pročitaj još