Cara Delevingne otvoreno o borbi sa depresijom

Cara Delevingne ima sve — karijeru, pamet, lepotu, opasan talenat — ali kako je nedavno otvoreno priznala, od tinejdžerskih godina se bori sa depresijom.

"Mislim da sam gurala sebe sve do mentalnog sloma. Došla sam do tačke gde sam poludela. Bila sam suicidalno raspoložena, nisam htela više da živim," priča mlada glumica. "Činilo mi se da sam potpuno sama. Takođe sam shvatala koliko sam srećna, i kako divnu porodicu i divne prijatelje imam, ali to nije vredelo. Htela sam da me svet proguta."

I nakon prvobitnog uspeha, Cara je shvatila da ta osećanja neće nestati sama od sebe. "U našoj kulturi govore ti da ako si lepa, ako si mršava, ako si uspešna, poznata, ako se uklapaš, ako te svi vole, da ćeš biti srećna. Ali to nije skroz tačno," priča ona.

Cara je nastavila da opisuje do detalja svoje iskustvo sa anti-depresivima i terapijom, i zahvaljuje jogi koja je, kao deo oporavka, naučila kako da kaže 'ne'.

Ona nije jedina koja je u skorije vreme priznala ovako nešto. Sarah Silverman se nedavno otvorila po pitanju njene višedecenijske borbe sa depresijom: "Kao što moja mama uvek govori, samo moraš biti dovoljno hrabar da to preživiš," kaže Sarah.

Nadamo se da, sada kada su poznate ličnosti počele da govore o tome, da će i stigma koja obavija tu temu nestati. Jer, kao što svi koji se sa njom bore znaju - depresija je dovoljno teška i bez sramote koja je prati.

Foto via harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još