Emilia Clarke podelila nikad pre viđene slike iz bolnice

Poznata glumica je nedavno gostovala u jutarnjoj emisiji CBS Sunday Morning u kojoj je otvoreno govorila o njenom problemu sa aneurizmama na mozgu, operacijama i provedenom vremenu u bolnici.

Nakon što je za “The New Yorker” ispričala čitavu priču, zvezda serije Game of Thrones je dala još više detalja o njenom zdravstvenom problemu i svojim strahovima koji je konstantno prate. Pored toga je otkrila i fotografije koje je napravila tokom boravka u bolnici. Emilia je 2011. godine u februaru doživela oštećenje mozga tokom treninga u teretani. Doživela je hemoragijski moždani unutar koji rezultuje krvarenjem unutar mozga i velikim bolom koji je sama glumica opisala kao “pucanje elastične gumice unutar mozga”. Otišla je na operaciji nakon koje se vratila na snimanje serije. Međutim, počeo je da raste još jedan krvni sud zbog kojeg je morala na još jednu operaciju dve godine kasnije. Kako je otkrila u svom eseju, druga operacija je zahtevala otvaranje lobanje.

“Druga operacija... Prilikom nje mi je jedan deo mozga umro. Ako jedan deo mozga ne dobija krv, on jednostavno neće raditi. Imala sam to, a lekari nisu znali gde se tačno nalazi.” Glumica je ostajala uvek pozitivna jer joj je to davalo snagu za dalje. Ipak, jako se brinula da oštećenje neće uticati na njene veštine ili mogućnost da pamti tekst. “Razvijala se duboka paranoja u meni. Mislila sam, šta ako je sve ovo uticalo na moj mozak i sad neću moći da glumim? To je bio moj razlog za življenje u poslednje vreme.”

Kada se oporavila od druge aneurizme, Emilia je prolazila kroz period u kome se osećala depresivno. Ipak, uspela je da pronađe snagu u sebi i poput njenog lika iz serije, Daenerys Targaryen. “Vi idete na set i igrate opasn osobu, prolazite kroz vatru... I to je postala stvar koja me je spasila od ružnih misli.”

Emilia se vraća kao lik Daenerys u osmoj i finalnoj sezoni GoT serije koja će početi sa emitovanjem 15. aprila.

Pročitajte još

Pročitaj još