Kako je Scarlett postigla neverovatnu formu za njen poslednji film

Lični trener Scarlett Johansson otkriva načine na koje je glumica trenirala radi postizanja savršenog izgleda za ulogu Black Widow.

Prema njenog ličnom treneru, Scarlettin cilj je bio, tokom priprema za „Avengers: Endgame“, da što humanije istakne atribute koje ima njen superherojski lik. Njena inspiracija je bila Linda Hamilton iz filma „Terminator 2“, ali „bez cigareta i spavanja od samo 4 sata“, kako je glumičin trener objasnio. Kako su uspeli u tome?

Prvenstveno, zahvaljujući dobroj strategiji. „Ceo proces smo tretirali kao pripremu za neko sportsko takmičenje“, otkrio je trener, Eric Johnson. „Stavili smo fokus na njen performans, a njen fizički izgled je samo to pratio.“ Različiti treninzi su se bazirali na vežbama snage koje su kombinovane sa pliometrijom, jogom, olimpijskim dizanjem tegova i ruskih zvona, gimnastikom. Svaki set bi bio započet vežbama pokretljivosti,prema Scarlettinim mogućnostima. Kako Johnson objašnjava, to su pliometrijske vežbe poput skakanja, bacanje medicinki, rad na srednjem delu tela i dinamičnoj pokretljivosti.

Njene omiljene vežbe su uključivale mrtvo dizanje, zgibove, pištolj-čučnjeve i vežbe sa ruskim zvonom. „Nismo radili samo na adaptiranju njenog tela, već i na stimulisanju uma“, dodao je glumčin trener.

Ishrana

Scarlettina dijeta je bila intezivna i bazirana na konceptu kružnog unošenja ugljenih hidrata. Nekada bi unosila više ugljenih hidrata, a manje masti, a nekad obrnuto. Svaki dan je imala 12-časovnu pauzu od obroka, a nekada bi se ta granica pomerila i na 14-15 u zavisnosti od vremena snimanja. Glumica je ovaj plan treninga i ishrane pratila više od godinu dana, tokom snimanja Infinity War i Endgame filmova. Da li joj se sve to isplatilo, mogli smo i da vidimo. Šta vi mislite?

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još