Karl zauvek

Sinoć je održana komemoracija u čast čuvenog dizajnera Karla Lagerfelda. Modne kuće Chanel, Fendi i Karl Lagerfeld su zajedno odale počast događajem koji je osmislio i režirao Robert Carsen.

Mnogobrojni aspekti ovog neverovatnog čoveka su oživeli kroz niz videa snimljenih tokom njegovog života, ispunjenih pričama mnogobrojnih ljudi koji su ga poznavali, kao i velikodušnim učestvovanjem talentovanih glumaca, muzičarai plesača koji su uživo interpretirali pesme i literaturu koju je Karl mnogo voleo.

Glumice Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevingne i Helen Mirren i dugogodišnje prijateljica Karla Lagerfelda, izrecitovale su i čitale odlomke omiljenih autora dizajnera, a među kojima su  Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette i Edith Sitwell.

Fantastična Jookin plesačica Lil Buck, brilijantan violinista Charli Siem (koji je odsvirao kompoziciju Paganinija, jednog od omiljenih kompozitora Karlove majke), argentinski koreograf German Cornejo je sa svojom trupom od 17 plesača tanga i sedmočlanim orkestrom  iz Buenos Ajresa (Carlos Gardek je bio dzajnerov omiljeni pevač, a tango omiljeni ples), proslavljeni pijanista Lang Lang (koji je svirao Chopinove kompozicije na velikom klaviru dizajnirnom od strane Karla Lagerfelda za 150-godišnjicu Steinway-a) i američki umetnik Pharrell Williams su takođe na sceni odali počast čoveku koji je ostavio veliki utisak na njih i koji je bio njihov veliki prijatelj.

Ovi umetnici, kao i 2500 gostiju, u Grand Palaisu su proslavili Karla Lagerfeld i imali su priliku da prisustvuju velikoj izložbi od 56 ogromnih portreta koji su fotografisani od strane najpoznatih fotografa, a čiju je postavku smislio Robert Carsen, inspirisan omiljenim Karlovim bojama: crnom i belom, akcentovanim crvenom.

Učesnici su taođe odali počast esteti, čoveku kulture, fotografu, kreatoru... u izvanrednom momentu koji je veliki kao i njegov talenat.

Pročitajte još

Pročitaj još