Komemoracija Karla Lagerfelda biće održana u Parizu

Modni svet je ove godine izgubio jednog od najcenjenijih modnih dizajnera, Karla Lagerfelda.

Tokom njegove karijere je bio kreativni direktor dve velike modne kuće, Chanel i Fendi i takođe je imao svoj istoimeni brend. Sada će sva tri brenda odati počast njegovom nasleđu na specijalnom događaju koji je nazvan “Karl For Ever”.

Događaj će biti održan tokom pariske nedelje muške mode i odaće počast dizajneru kroz video montaže koje će prekrivati tri velika ekrana u glavnom holu Grand Palais-a. Intervjui sa njegovim modnim saradnicima, umetnost i kultura su snimani ispred njegove impresivne biblioteke od 300 hiljada knjiga i takođe će biti predstavljeni.

Ovaj događaj će voditi direktor pozorišta i opere, Robert Carsen i uključivaće i plesače, muzičare, pevače i glumce koji će interpretirati radove koje je dizajner voleo. “Želeo sam nešto puno života i neočekivano”, rekao je Robert, dodajući da će događaj biti “prijatna proslava svega što se može povezati sa Karlom”.

“Karl For Ever” obeležava prvu javnu komemoraciju dizajnerove smrti. Lagerfeld nije želeo javnu sahranu i umesto toga je kremiran tokom privatne ceremonije u Nantereu u Francuskoj. Ovde će prisustvovati samo pozvane zvanice (oko 2500), a sam događaj će biti održan 20. juna.

V.R.

foto: harpersbazaar.com

Pročitajte još

Pročitaj još