Madonna – rekorder u broju cenzurisanih reči

Do sada smo mogli da vidimo veliki broj nastupa poznate pvačice i teško je reći da ne napravi svaki put pravi šou.

Od njenog religiozno-satiričnog spota za pesmu “Lika A Prayer” iz 1989. godine, do sada legendarne knjige koju je objavila 1992., a u kojoj se radi samo o seksu, kraljica popa je mnogo puta dokazala da je kontraverznost njeno drugo ime. Pre 25 godina nas je Madonna iznenadila njenom pojavom u emisiji Davida Lettermana, vidno pod dejstvom marihune i spremna da pokori televizijsko cenzurisanje.

Na jučerašnji dan, 1994. godine je Madonna bila pozvana u poznatu emisiju, nakon što je završila sa “The Girls Show” turnejom kojom je promovisala album “Erotica”. Njeno gostovanje je bilo “strmovito” zbo načina na koji je pričala, a sve je počelo Davidovim uvodom u kojem ju je predstavio kao “najveću zvezdu na svetu, koja je prodala u poslednjih 10 godina preko 80 miliona albuma, učestvovala u bezbroj filmova i spavala sa najvećim imenima u zabavnoj industriji”. Zatim je od nje tražio da poljubi bilo kojeg muškarca u publici, na šta je pevačica odgovorila: “incidentally, you are a sick fuck.” Zatim je sve krenulo “naopako”: tražila je od voditelja da pomoriše njen veš, zapalila je tompus i odbila da ustane sa stolice, a uz to je i reč “fuck” rekla rekordnih 14 puta u toku emisije. 

Tako je ova epizoda emisije postala najcenzuranija u istoriji američke televizije, a istovremeno je Letterman dobio i najveće ocene.

Pevačica je nakon gostovanja objasnila da je njeno gostovanje očigledno propao pokušaj da stane protiv televizijske cenzure, što je rezultat konzumiranja marihuane pre emisije. Nekoliko meseci kasnije, dvojac se sastao na MTV VMA dodeli nagrada, gde su pokazali da su "incident" ostavili iza sebe.

V.R.

foto: YouTube/printscreen

Pročitajte još

Pročitaj još