Model godine 2017.: ko je uspeo da pobedi Kaiu Gerber i sestre Hadid?

Ova godina je bila velika za mladu Kaiu Gerber, kojoj modna industrija nije bila strana zahvaljujući njenoj majci Cindy Crawford. Svaki dizajner, od Karla Lagerfelda do Alexander Wanga, hteo je da ova mlada dama prošeta njihovom pistom i predstavi najnovije kolekcije. Sa druge strane su sestre Hadid koje su se našle na Forbes-ovoj listi najplaćenijih modela i dobile krila Victoria’s Secret anđela... Ipak, sva tri modela je pobedila jedna manekenka – Adwoa Aboah.

Adwoa je proglašena modelom godine za 2017. godinu, pobedivši Bellu i Gigi Hadid, Winnie Harlow i Kaiu Gerber. Britansko modno veće joj je uručilo nagradu za “globalni uticaj modela, koji je u poslednjih 12 meseci dominirao industrijom”. Manekenka se pridružila Kate Moss, Cari Delevingne, Agyness Deyn, Jourdan Dunn i Edie Campbell koje su takođe dobile ovu nagradu u prethodnim godinama. Zanimljiva je činjenica da su svi nagrađeni modeli poreklom iz Britanije, dok je Gigi Hadid jedini model američkog porekla kojoj je uručena ova nagrada (2016. godine).

Veće nagrade su dobili i Donatella Versace koja je proglašena za modnu ikonu godine, Raf Simons – dizajner godine i Off-White modna kuća – za Urban Luxe brend.

V.R.

Pročitaj još