Naomi Campbell otkriva: “Neću biti taoc sopstvene prošlosti”

Poznati supermodel Naomi Campbell odgovorila je na članak koji je stavio upitnik na njen humanitarni rad zbog burne prošlosti, nazivajući ga “atentatom”.

U junu je otkriveno da će Naomi biti počastvovana nagradom britanskog modnog veća (BFC) za njen doprinos modnoj indutriji, ali i filantropski rad na Fashion For Relief projektu – organizaciji koja prikuplja novac za humanitarne i ekološke svrhe.

Međutim, jedne novine su objavile članak u kojem su ušli duboko u kontraverznu prošlost modela, opisujući je kao “kraljicu drame poznatu po telefonima ukrašenim nakitom i tome što viče na osoblje” sa “četiri osude za napad”. Takođe su je povezali sa multimilionerom Jeffreyjem Epsteinom koji je osuđen zbog trafikinga maloletnika, a koji je premiuo u zatvoru početkom meseca. Takođe su spomenuti i Mike Tyson, Harvey Weinstein and Kevin Spacey. Naomi je odmah nakog toga na svom YouTube kanalu postavila intervju u kome je javno odgovorila na svako pitanje i nedoumicu vezanu za ovaj članak. Campbellova je članak prozvala “izobličenim komadom žurnalistike”. “Bila sam šokirana ovim člankom, jer sam uvek govorila da nisam svetica i da uvek radim na sebi... Ali nikada neću biti taoc sopstvene prošlosti”, rekla je Naomi. “Neću prestati i ukopati se, niti dozvoliti da to moj tim uradi nakon ogromnog urađenog rada i zbog ljudi koji su svake godine sarađivali na Fashion For Relief projektu.”

Kada ju je nepoznata novinarka upitala za Epsteina i da li je znala čime se bavi, Naomi je odgovorila da ga je upoznala preko njenog tadašnjeg momka i da nije znala šta je tal čovek radio. “To što je uradio je neoprostivo i kada sam čula za to, bilo mi je muka – kao i svima.”

Naomi je takođe navela da joj nije data prilika da odreaguje na navedene tvrdnje o njoj, dodajući da je to čist “atentat” na nju.

V.R.

foto: profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još