Naučnici potvrdili: One su najlepše žene sveta

Nauka je do sada uspela da nam otkrije mnogo toga o lepoti - šest fizičkih osobina kojima muškarci ne mogu odoleti, crte lica koje se najlakše pamte, ali i koja žena se smatra najlepšom na svetu i zbog čega.

Sve počinje od antičke Grčke i filozofije misterioznog broja Phi koju je Julian De Silva sa Centra za naprednu kozmetiku i plastičnu hirurgiju koristila zajedno sa kompjuterskim mapiranjem lica kako bi utvrdila koja poznata dama poseduje idealno lice i savršenu simetriju. 

I dok različite kulture imaju drugačije standarde i poglede na lepotu, metoda odnosa je interesantan pristup u estetici jer otkriva detalje zbog čega se pojedine osobe izdvajaju od drugih.

Glumica Amber Heard našla se na samom vrhu liste sa facijalnom simetrijom od 91.85%, dok se Helen Miren našla na 6., a Marilyn Monroe na 9. mestu.

Dr. De Silva je naglasila da ovo istraživanje nema za cilj da okreće i uzdiže žene jednu iznad druge, već je želela da reši misteriju šta je to što nekog čini lepim. Tako da prema filozofiji grka i nauci ovo su 10 najlepših žena sveta koje su najpribližnije grčkom principu savršenstva:

1. Amber Heard 91.85%

2. Kim Kardashian 91.39%

3. Kate Moss 91.06%

4. Emily Ratajkowski 90.8%

5. Kendall Jenner 90.18%

6. Helen Mirren 89.93%

7. Scarlett Johansson 89.82%

8. Selena Gomez 89.57%

9. Marilyn Monroe 89.41%

10. Jennifer Lawrence 89.24%

source. Woman's day

Pročitajte još

Pročitaj još