Preminula legendarna holivudska glumica i pevačica Doris Day

U 97. godini života.

Zvezda koja se proslavila u ulogama “Calamity Jane”  i “Pillow Talk” preminula je juče u Kaliforniji, potvrdila je Doris Day Animal fondacija. “Day je imala sjajno fizičko zdravlje za njene godome, dok nije dobila ozbiljnu upalu pluća. Bila je okružena svojim najbližim prijateljima.”

Glumica je rođena pod imenom Doris Mary Ann Kappelhoff, u aprilu 1922. godine i prvenstveno je želela da bude plesačica. Međutim, zadobila je teške povrede u saobraćajnoj nesreći u kojoj je slomila nogu, zbog čega se posvetila muzici i glumi. glumila je u bezbroj poznatih filmova, uključujući “Calamoty Jane”, “Pillow Talk”, “The Man Who Knew Too Much”, da bi kasnije prešla na manje ekrane sa “The Doris Doris Show” emisijom koju je vodila punih pet godina. Poznata je i po muzičkim hitovima “Que Sera Sera”, “Perhaps, Perhaps, Perhaps” i “Sentimental Journey”.

Od sedamdesetih godina, Doris se povukla iz javnosti i počela da se bavi zaštitom životinja, zbog koje je osnovala “The Doris Day Animal Foundation”. Glumica se udavala četiri puta i imala je jednog sina, muzičkog producenta Terryja Melchra, koji je nažalost preminuo 2004. godine.

V.R.

Pročitajte još

Pročitaj još