Tutorijal Kylie Jenner: kompletna makeup rutina za samo 11 minuta

Kylie Jenner nas vodi korak po korak do njenog savršenog svakodnevnog izgleda.

Koliko možemo videti na njenim Instagram objavama, mlada Kylie je uvek sređena do savršenstva. Šminka je uvek na mestu, konture lice precizne, a oči i usne su uvek istaknuti zanimljivim trendi nijansama iz njenih makeup kolekcija. Za njenu celu makeup rutinu je dovoljno samo 11 minuta, što može zahvaliti dobro uvežbanoj tehnici i svakodnevnom šminkanju.

U poslednjem videu za magazin Vogue, prvo možemo videti Kylie bez trunke šminke, a onda kreće “čas šminkanja”. Prvo počinje sređivanjem obrva i šminkanjem očiju, otkrivajući da uvek prvo šminka ta dva pre stavljanja prelaska na sledeći korak – puder. Od senki koristi nijanse njene nove palete “Heatwave” – zlatnu sa bakarnim podtonom koju je nanela prstima i “Juicy” – upadljivu boju breskve koju je izabrala jer “danas želi da isproba nešto novo i drugačije”. Zatim prelazi na nanošenje Giorgio Armani Luminous Silk pudera, koji je prethodno pomešala sa iluminatorom Marc Jacobs (u razmeri 4:1), velikom četkicom, nakon čega nanosi dva Kylie Cosmetics korektora ispod očiju, na most nosa i oko usana kako bi sakrila nesavršenosti. Sve setuje Chanel Les Beiges translucetnim puderom u kamenu sa SPF 15. Kako kaže, zaštitni faktor joj je jako bitan jer ne želi da štetni zraci utiču negativno na njenu kožu. Hajlajter nanosi na jagodice most nosa, na sredinu gornje usne, malo na bradu i čelo. 

Takođe je otkrila da mnogi misle da se ona i Kim međusobno takmiče – ali da to uopšte nije istina, kao i da se međusobno podržavaju. Zato za konturisanje koristi proizvode njene sestre, kao i za “bejkovanje” koje jednostavno obožava jer joj ističe linije lica. Na kraju finišira izgled rumenilom, iscrtavanjem usana – koje može da uradi i ZATVORENIH očiju i sa još nekoliko dodatnih sitnica.  Za sve ovo joj je bilo potrebno, kao što smo već rekli,  neverovatnih 11 minuta – što uopšte i nije mnogo, s obzirom da je u pitanju šminkanje celog lica.

V.R.

foto: Instagram/@kyliejenner

Pročitaj još iz kategorije Poznati