5 ključnih saveta za samopouzdanje na poslu

Samopouzdanje je 90% uspeha! Svima nama su poznate situaciju, iz sopstvenog ili tuđeg iskustva, kada iako smo i više nego kompetentni, zbog manjka samopouzdanja ostavljamo drugačiji utisak. Znamo i one koji ogromnim samopouzdanjem nadoknađuju manjak veština i znanja. Zato danas sa vama delimo 5 saveta za poboljšanje samopouzdanja na poslu:

Istaknite svoje sposobnosti

Usmerite se na ono šta vam najbolje ide. Upoznajte sebe kako biste znale na šta da se fokusirate. Ponudite se za obavljanje aktivnosti koje obavljate s lakoćom. Ne hvalite se već pokažite šta znate.

Pitajte sve što želite

Nemojte se plašiti da postavljate pitanja. Niko od vas ne očekuje da odmah u sve budete upućeni. Umerenim pitanjima ostavićete utisak da vas zanima radite li kako treba.

Prihvatite kritike i zamerke

Ljudi koji imaju samopouzdanja lakše će prihvatiti kritiku nego oni iskompleksirani. Niko vas ne napada ako sugeriše neku promenu. Ne shvatajte svaku reč doslovno i ne uzimajte prviše k srcu. Ako ne znate šta radite pogrešno, nećete moći da napredujete.

Recite DA!

Upuštajte se u nove izazove. Što više verujete u sebe, bolje će vam ići na poslovnom planu. Ako ne isprobavate nove stvari, uvek ćete biti na istom nivou.  

Opustite se. Niko na početku karijere nije bio perfektan

Greška je kada se upoređujete s drugima. Vi ste jedinstvena osoba koja ima mane i vrline, kao i drugi. U vašim očima izgledaćete manje vredno. Prihvatite se onakvima kakvi zaista jeste.

Foto via harpersbazaar.com

 
Nikola Grbin

WEB NOVINAR

 
 
 
 


Pročitajte još

Pročitaj još