A NIGHT ON BROADWAY: BELhospice dobrotvorni bal

Dobrotvorna organizacija BELhospice u saradnji sa Pozorištem na Terazijama organizovaće 6. tradicionalni BELhospice dobrotvorni balA Night on Broadway koji će biti održan 28.novembra u hotelu Crowne Plaza.

Duh Brodveja u Beogradu dočaraće umetnici Pozorišta na Terazijama, koje će na BELhospice balu po prvi put nastupati van pozorišne scene. Dragan Vujić Vujke, Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Milan Gromilić sa baletskim ansamblom i orkestar pozorišta potrudiće se da prisutnima pruže još jedno nezaboravno donatorsko veče i na taj način podrže humani cilj zbog kojeg će se svi te večeri okupiti.

Ovogodišnji bal imaće poseban značaj budući da će ovom prilikom biti najavljen početak kampanje za sakupljanje sredstava za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, ustanove za smeštaj onkoloških pacijenata u poodmaklim fazama bolesti. Budući da BELhospice od osnivanja pomaže pacijentima po principu kućnih poseta medicinskih i psihosocijalnog tima, izgradnja prve stacionarne ustanove za smeštaj ovih pacijenta značajno bi doprinela povećanju kvaliteta života pacijenata i njihovih porodica. Novi hospis, kao centar izvrsnosti, pružiće ovim pacijentima najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja. Primenjivaće se inovativne terapeutske metode u kontroli bola i drugih simptoma koje će umanjiti patnju pacijenata i u njihove živote ponovo vratiti utehu i dostojanstvo. Pacijentima i njihovim porodicama biće pružena preko potrebna psihosocijalna podrška kako bi mogli da se izbore sa problemima koje ova teška bolest nosi. Ovom prilikom će se predstaviti i pokrovitelji kapitalne kampanje:

  1. Nj.E. Leo D’Aes , Ambasador Belgije u Srbiji, Predsednik odbora
  2. Nj.E.Denis Keefe, Ambasador Velike Britanije u Srbiji
  3. Nj.E Philip Pinnington, Ambasador Kanade u Srbiji
  4. G. Tim Cartwright, Šef misije, Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu
  5. Andrea Simoncelli, CEO, Generali osiguranje
  6. James Thornley, GM & Senior Partner, KPMG
  7. Vojislav Lazarević, Executive Board Member, Vojvođanska banka
  8. Milos Hamović, EFT Group
  9. Dr. Jasmina Knežević, GM Belmedic
  10. Ivica Koren, GM Epilion.

Zvanice na ovom događaju biće kao i prethodnih godina predstavnici diplomatskog kora i korporativnog sektora. Sredstva sakupljena ove večeri biće iskorišćena za rad BELhospice centra na zbrinjavanju terminalno obolelih onkoloških pacijenata, a počeće se i sa sakupljanjem prvih sredstava za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

BELhospice je jedina specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja već 11 godina potpuno besplatno pruža palijativno zbrinjavanje onkološkim pacijentima i njihovim porodicama na teritoriji Beograda. Uspešnom radu centra doprinose lekari, medicinske sestre, psihosocijalni tim i volonteri, a pored pomoći pacijentima i njihovim porodicama, centar organizuje i redovne edukacije javnosti i volontera. Ovakav pristup istovremeno motiviše zajednicu da podrži i učestvuje u dobrotvornom radu.

Palijativno zbrinjavanje je pristup kojim se poboljšava kvalitet života pacijenata suočenih sa neizlečivom bolešću, kao i njihovih porodica. Procenjeno da u poslednjoj godini života 80% onkoloških pacijenata ima potrebe za palijativnim zbrinjavanjem. Ovom broju treba dodati i članove njihovih porodica koji se u tim trenucima takođe suočavaju sa mnogim psihosocijalnim i duhovnim problemima. U svetu bi od kvalitetnog palijativnog zbrinjavanja koristi imalo oko 100 miliona ljudi, a u Srbiji oko 16.000 onkoloških pacijenata kao i članovi njihovih porodica.

Sve usluge BELhospice centra su u potpunosti besplatne za pacijente i njihove porodice, a organizacija se finansira putem donacija i organizovanjem humanitarnih događaja u toku godine.

Više o BELhospice centru možete pronaći na našem sajtu www.belhospice.org, a slike sa prošlogodišnjeg dobrotvornog bala na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/BELhospice .

Pročitajte još

Pročitaj još