Harper's Bazaar Srbija

10 neverovatnih mini serija koje ćete pogledati u jednom danu (i dahu)

Koliko god bismo želeli kada dođemo kući umorni od posla, da uplovimo u svet knjiga gde ćemo junacima sami davati lik, najčešće se ipak odlučimo za neku seriju kroz koju ćemo gledati dok ne radimo ništa ili skrolujemo kroz društvene mreže. Gledamo iznova i iznova ista ostvarenja poput “Friends” i “Sex & The City” samo jer ne možemo da posvetimo pažnju nekoj seriji koja ima hiljadu sezona i minimum toliko epizoda. Ne samo pažnju, već i vreme, pogotovo kada ono stoji jer ne možemo da dočekamo da završe snimanje nove sezone. U tim trenucima, najradije bismo da nam neko da spisak zanimljivih serija od desetak epizoda koje će nas toliko zaintrigirati da ćemo ih pogledati u jednom danu – i upravo taj spisak možeta naći u nastavku teksta.

Upozorenje: Ako vam pada glava, nemojte kliknuti na opciju “play next episode”. Zažalićete sutra.

1. Nine Perfect Strangers (2021)

Poslednje ostvarenje glumice Nikol Kidman doneće vam pomalo čudnu, ali ipak fascinantnu priču o resortu koji ljudima na ivici obećava potpuno izlečenje od svih briga. Devetoro ljudi će pod budnim okom australijanske glumice pokušati da se izbori sa kartama koje im je život dodelio – ali ova grupna terapija ima za cilj mnogo više nego što se na prvi pogled čini.

2. El Inocente (2021)

Ako ste naučili da razlikujete španske od latinoameričkih serija, znate da su španci maheri u trilerima, pogotovo kad ih upakuju u mini seriju. Radnja prati junaka kome lik daje Mario Casas koji nakon decenija provedenih u zatvoru konačno pronalazi sreću, samo da bi je potpuno poremetio jedan telefonski poziv. 

3. Sharp Objects (2018)

Ova mini serija je bazirana na noveli iste spisateljica koja nam je donela i triler “Gone Girl”. Priča započinje kada od dve devojčice koje su nestale, jednu pronađu mrtvu. Novinarka koju glumi Amy Adams je odlučna da reši ovu tragičnu misteriju, ali pre toga mora da reši sopstvenu psihološku puzlu koja je ostala iz njenog traumatičnog detinjstva.

4. People v. O.J Simpson (2016)

U 10 napetih epizoda, ova mini serija će vam pokazati šta se dogodilo tokom suđenja zločina koji je zaintrigarao javnost širom sveta. Inspirisano istinitom pričom poznatog ragbiste O.J Simpsona, u čijem advokatskom timu je bio i Robert Kardashian.

5. The Undoing (2020)

U glavnim ulogama jedne od najboljih mini serija u novom milenijumu videćemo Nicole Kidman i Hugh Granta. Kao i svaka krimi priča i ovde prva epizoda počinje ubistvom. Ali, kada se ubistvo desi u elitnoj školi na Menhettenu, pravila su malo drugačija.

6. Behind Her Eyes (2021)

Jezivi osećaj koji imate tokom gledanja ove serije će vam biti mnogo jasniji kada pogledate kraj, jer još jednom vaša intuicija se pokazala ispravnom. U svih 6 epizoda bićete napeti, šokirani i zaintrigirani – a šta više možete da tražite od mini serije? Kada je pristala da spava sa muškarcem koga je upoznala u klubu, samohrana majka Luiz nije mogla ni da pretpostavi da uz njega dobija i njegovu psihičku obolelu ženu.

7. The Stranger (2020)

Kao i u svakom manjem mestu, kada se stranac pojavi život se svima menja. Ali šta ostane kada njihovi naizled savršeni životi krenu da se raspadaju?

8. Alias Grace (2017)

Zasnovana na istoimenom romanu Margaret Atvood iz 1996. godine, mini serija “Alias Grace” priča o mladoj Grace Marks, siromašnoj irskoj imigrantkinji i kućnoj sluškinji u Gornjoj Kanadi koja je optužena i osuđena za ubistvo svog poslodavca i njegove domaćice 1843. godine.

9. Mare of Easttown (2021)

Kate Winslet, u najboljoj ulozi do sada, glumi ogorčenu i razvedenu detektivku čije se ime vuče kroz blato zbog slučaja nestale osobe koji nije mogla da reši. Kad nestane još jedna devojka iz mesta u kom živi, ona mora da potisne lične drame i unutrašnje demone kako bi razrešila slučaj.

10. I May Destroy You (2020)

Serija koja je osvojila nagradu za najbolju mini seriju na BAFTA nagradama priča o Arabelli, čiji se život nakon seksualnog napada u noćnom klubu nepobratno menja. Ona je prisiljena da preispita sve, uključujući i svoju karijeru, prijatelje i porodicu.

Tekst: Tamara Mladenović

Fotografije: Profimedia

Najnovije